BLÍŽIME SA DO FINÁLE

Do našich končín konečne prišla ozajstná zima, takže je viac ako vhodné pridať si zástupcu z chladného severu Európy. Švédska partia DIABOLICAL príde ako nekompromisný reprezentant priamočiareho death metalu v tom najlepšom prevedení. Ich korene siahajú do rokov deväťdesiatych no, napriek pridržiavaniu sa svojich žánrových koreňov, postupujú s časom a ich zatiaľ posledný počin „Neogenesis“ znie veľmi sviežo a moderne. Dokonale namiešaná kombinácia smrtiacej rýchlosti, tvrdosti, výpravnej a temnej atmosféry a správnej dávky melodiky. To na koncerte nemôže nefungovať.

Slovensko tentokrát bude mať dvoch zástupcov a budú to mená, ktoré sú na našej scéne známe už dlho. Jedna kapela oslávila v minulom roku dvadsaťročnicu a druhá týmto míľnikom prešla ešte o 3 roky skôr. GALADRIEL, partia postavená okolo Doda Ďatela sa, podobne ako švédski hostia, drží svojho kopyta a piluje svoj tvrdý gothic metal, ktorý veľmi úspešne posúva s dobou. K minuloročnému výročiu nadelila fanúšikom špeciálne EP „Lost in the Ryhope Wood“ obsahujúce znovunahraté i úplne nové skladby a môžeme predpokaldať, že tento materiál bude tvoriť hlavnú časť ich návratu na Gothoom. Necháme sa prekvapiť.

OBLITERATE majú takisto už iba jedného pôvodného člena oproti zakladajúcej zostave z roku 1992. Je ním bubeník Marcel „Barbie“ Malega. Ten sledoval, ako sa kapela okolo neho menila a v posledných rokoch pretransformovala z grindovej formácie na ťažko zaraditeľnú progresívno-experimentálne-extrémne metalovú zmes. Premena bola spečatená na albume „Superboring“, nástupca ktorého je v prípravách. Občas nároční na posluch, no naživo divokí a energickí, takí su momentálne títo Košičania a to dokážu aj na našom pódiu.

DIABOLICAL, GALADRIEL a OBLITERATE na Gothoome 2016!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *