OKTÓBER V ZNAMENÍ TEMNOTY!!!

Aby sa nepovedalo, že sa dozvedáte o účinkujúcich v príliš pomalom tempe, dnes odhalíme rovno dvojnásobok toho, čo zvyčajne a predstavíme až šesť nových účinkujúcich najbližšieho Gothoomu. Prvým z nich bude kapela kultového charakteru, z Ameriky k nám totiž dorazia blackeri ABSU. Rodáci z Texasu sa už dlhé roky venujú veľmi špecifickému okultne zafarbenému čiernemu kovu s thrashovými prvkami a vo svojej tvorbe sú pomerne nezameniteľní nie len pre to, že ich frontman Proscriptor je zároveň bubeníkom.

Fanúšikovia nekompromisného a neľútostného death metalu sa môžu zase tešiť na majstrov žánru, ostrovanov z BEHEADED. Páni propagujú maltskú scénu už od roku 1991 a za túto dobu vypiplali svoju formu brutálneho death metalu do dokonalosti.

Poriadne valivú dávku old school death metalu európskeho strihu nám prichystajú holanďania BURNING HATRED. Vznikli síce už pred 14 rokmi, no svoj plnohodnotný debut „Carnage“ vypustili na svetlo sveta až v tomto roku. Mali teda viac ako dosť času na to, aby sa vo svojom remesle zdokonalili.

Ďalší zástupca temných žánrov pride zo Švédska. IXXI to rozbalia so svojím niekedy až prekvapivo hitovým, no stále pravoverným black metalom.

Ozajstnú hitovosť už ale prinesú naši rakúski susedia z PAIN IS a ich sviežim groove metalom, ktorý kombinuje chytľavé riffy s melodickými momentami a údernosťou.

No a aby toho black metalu nebolo málo, dostavia sa aj zástancovia etruskej kultúry VOLTUMNA s ich modernejším a miestami výpravným black/deathom.

ABSU, BEHEADED, BURNING HATRED, IXXI, PAIN IS a VOLTUMNA na Gothoome 2017!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *