TEMNÝ DECEMBER ZAČÍNA !!!

doomas

Sme radi, ak môžeme súpisku kapiel doplniť o niečo menej typické a tentokrát sa nám tá možnosť naskytla. Projekt NADER SADEK je dielom konceptuálneho umelca rovnakého mena a pod touto značkou sa v štúdiu i naživo už prestriedali súčasní i bývalí hudobníci z kapiel ako Cryptopsy, Death, Mayhem, Obscura, Beyond Creation, Cattle Decapitation, Morbid Angel či Vader. Potemnelý a atmosférický death metal prvej triedy predviedla partia okolo svojho egyptského iniciátora zatiaľ na dvoch nahrávkach a v živej verzii ju ozvláštňuje o veľmi originálnu vizuálnu prezentáciu. Máme sa na čo tešiť.

Rovnako aj v prípade našich gréckych hostí z DEAD CONGREGATION. Jeden z najrenomavenjších súčasných predstaviteľov „rúhačského“ death metalu. Zlovestné melódie, surový zvuk, hyperrýchle klepanice striedané s pasážami ťahajúcimi sa ako najčernejšia smola – aj o tom je ich smrtiaci kov s potenciálom hypnotizovať poslucháča. Tento rok potešili EP-čkom „Sombre Doom“, na ktorom si ďalej razia svoju nekompromisnú cestu a na nej ich na chvíľu postretne aj publikum na Gothoome.

Povedzme si, čo by to bol za Gothom bez jeho domovskej a organizátorskej kapely. Veru tak, ani tento rok nebudú chýbať DOOMAS. Kapela si našla stabilnú a fungujúcu zostavu, ktorá svoju zohratosť zdokonaľuje na početných koncertoch nie len doma, ale i v zahraničí, v kluboch aj na festivaloch. A je to vidieť i počuť. Profesionálne, no úprimné vystúpenie, to je to, čo od nich môžeme čakať a samozrejme dávku temného doomu, ktorému nechýbajú melódie.

Po sérii dem a splitiek prišli k jednému albumu „Ideas“ a vďaka tomuto nechali veľkú stopu na slovenskej extrémne metalovej scéne 90-tych rokov. Neskôr sa na dlhšiu dobu odmlčali a teraz sú späť. O kom hovoríme? No samozrejme o našich DEHYDRATED. Po odmlke sú späť, s Draganom (ex-Depresy) za mikrofónom a šliape im to viac ako dobre. Príďte sa presvedčiť sami.

NADER SADEK, DEAD CONGREGATION, DOOMAS a DEHYDRATED na GOTHOOME 2017

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *