JANUÁROVÁ NÁDIELKA SKUPÍN

Pomaly, ale iste sa blížime k uzatváraniu tohtoročnej zosatvy kapiel, ktoré vás obšťastnia na Gothoome. Dnes sa k záveru priblížime opäť raz mixom zahraničných a jedného domáceho zástupcu. Vieme, že nekompromisný death metal si na Gothoome vždy nájde dostatok svojich fanúšikov a preto ani na chvíľu nepochybujeme, že jeho dávka dovezená z Nórska bude prijatá s potešením. Kapela, ktorú založili predtým skôr z black metalu známi Død a Tchort, ušla od roku 1998 dlhú cestu a na apríl chystá už svoj ôsmy album „Union of Flesh and Machine“. Hovoríme samozrejme o BLOOD RED THRONE. Zostava sa obmieňala, no drvivé riffy, brutálny ťah na bránu a správna dávka nepokojnej atmosféry sú stále tu a tak sa môžeme iba tešiť na ich koncertnú verziu.

Z o niečo bližšieho poľského Bukowna dorazia TOTEM. Surový a agresívny, no zároveň veľmi chytľavý metal, ktorý sa pohráva na hraniciach thrash, death a groove metalu. V strede s Weronikou „Werou“ Zbieg trápiacou hrdlo aj v Sceptic budú určite príjemným osviežením, či už budú vonku letné horúčavy, alebo zaúraduje horský chladný vzduch.

Od death metalu cez thrash/death prejdeme k čistému thrashu. Ten dostaneme od MAJSTER KAT, stálice to bratislavskej scény. V porovnaní s vyššie spomínanými nórskymi hosťami nemali možsnosti stvoriť také množstvo albumov a servírujú ich tak približne každých sedem rokov, no to nie je podstatné. Podstatná je kvalita a tú títo páni dokazujú. Thrash ostrý ako britva, nezabúdajúci na výrazné melódie a gitarové vychýtavky s textami, ktoré tnú do živého.

BLOOD RED THRONE, TOTEM a MAJSTER KAT na Gothoome 2016.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *